Аератори и скарификатори за трева

ИЗБЕРЕТЕ

Защо да изберем аератор за трева?


Аераторът за трева е градинска машина, с помощта на която се подобрява аерацията на почвата, достъпа на влага, торове и слънчеви лъчи до корените на растенията. С неговия подвид скарификатора можете ефикасно да почистите почвата от изсъхнала трева, мъж, лишеи, плевели и различни растителни отпадъци. Като резултат получавате много по-жизнена среда за развитие на тревната настилка. 

Основни характеристики


Според източника на захранване аераторите за трева може да бъдат електрически, бензинови или ръчни. При избор на модел ръковедете се от характеристики като мощност на двигателя, работна ширина и дълбочина, количество на ножовете/зъбците, скорост на въртене на вала, тип кош и вместимост. 

По принцип евтините аератори за трева са с корпус от пластмаса. Те са по-леки и отстъпват по здравина на металните аналози. Най-често са с малка или средна мощност. Аераторите с метален корпус - от стомана или алуминий, се отличават със здравината си. Те са по-мощни и производителни. 

Предназначение


Ако разглеждате аераторите за трева, можем да ви дадем следния съвет: подберете модела според площта, която ще обработвате- Ръчните аератори например са подходящи за терени с размер до 20 кв. метра. За площи до 1500 кв. метра предпочетете електрически. Бензиновият аератор за райграс е най-удачният избор при по-големи терени. 
намерени са 56 показани на 3 страници, групирани по 25 на страница