Електрически косачки

ИЗБЕРЕТЕ

Защо да изберем електрическа косачка за трева? 


На пазара ще откриете два вида електрически косачки за трева - с кабел и акумулаторни. В тази категория ще ви предложим кабелни косящи машини, които изискват свързване с ел. мрежа. 

Предимства


Те се характеризират с две ключови предимства: просто обслужване и продължителна работа.

С електрическа косачка за трева може да косите, докато имате ток. Не е необходимо да планирате почивки, приготвяне на горивна смес като при бензиновите модели или пък презареждане при акумулаторните. 

Единственият сериозен недостатък на електрическите косачки е дължината на кабела. При добро планиране на работната дейност обаче (например закупуване на достатъчно дълъг захранващ кабел - 30, 40 и повече метра), може да разчитате на достигане до всяка точка на вашата градина. 

Основни характеристики


При избора на електрическа косачка за трева обърнете внимание на електродвигателя. Повечето модели са с мощност до 3000 W. Колкото по-мощен е двигателят, толкова по-бързо и по-продължително може да работите с косящата машина. Това е важно, тъй като може да се ориентирате каква площ може да косите без проблем. 

Например за морава с размери до 1 декар е достатъчно да купите косачка с двигател 0,6-1,0 kW. Ако косите рядко, два-три пъти на сезон, или имате по-голяма поляна, препоръчваме модел с поне 1,5 kW мощност. 

Когато сравнявате няколко електрически косачки за трева, обърнете внимание на производителя му. В kosachki.com ще откриете модели на утвърдени марки на пазара: GARDENA, ETESIA, HUSQVARNA, HONDA, SOLO by AL-KO, STIHL, RAIDER, MTD и др. Качествената косачка за трева ще ви служи по-дълго време и е по-лесно да намерите за нея надежден сервизен център. 

Предназначение


Електрическите косачки за трева са удобно решение за хора, които притежават къща с двор. Тяхното предназначение зависи от функционалностите им. Някои модели имат функция мулчиране, самоход, равномерно разпределяне на окосената трева по целия участък с цел наторяване на почвата и др. 
намерени са 60 показани на 3 страници, групирани по 25 на страница