Полезни съвети за: Топ косачки за трева за сезон 2021

Купете косачка за трева на страхотна цена

Наближаването на лятото поставя на дневен ред въпроса за поддръжката на тревната растителност. За да се радвате на перфектна поляна, имате нужда от качествена косачка за трева - такава, която хем лесно се управлява, хем е производителна. В онлайн магазин Kosachki.com можем да ви предложим няколко перфектни решения, дело на BRILL и HUSQVARNA. Тези две марки активно работят върху усъвършенстването на своите градински машини и ще ви спечелят с качество, надеждност и функционалност.

Нека започнем с един от моделите на BRILL - BRILL BS 46S. Той е снабден с четиритактов двигател Briggs&Stratton с мощност 4 к.с. Тази добре замислена като дизайн бензинова косачка разполага с функция самоход, ръчен стартер и кош с обем 70 литра. Идеален избор е за хора, които не искат да влагат излишни усилия в бутането на машината, тъй като самоходната функция отменя това задължение и прави косенето на тревата по-лесно.

BRILL BS 46S е косачка с регулируема височина на косене в диапазона 30-80 мм (6 степени) и широчина на косене 46 см. За да отговори на високите изисквания на съвременния потребител, BRILL е осигурил и модерни технологии, подсилена конструкция за безпроблемно продължително косене и сгъваема дръжка. Освен това този модел самоходна косачка е по-екологичен и по-лек. Теглото му е само 28 кг.

По-бюджетен вариант на BRILL BS 46S представлява моделът BRILL BS 46, при който отсъства самоходната функция.

Отлична алтернатива на BRILL BS 46S е самоходната бензинова косачка HUSQVARNA LC 140P, която на приблизително същата цена предлага 4-тактов двигател LONCIN с мощност 2,65 к.с., 10-степенно регулиране на височината на косене, широчина на косене 40 см, Push трансмисия, ръчен стартер, 50-литров кош за трева и малко по-ниско тегло - 24.5 кг. С този модел на Хускварна се работи лесно и комфортно, благодарение на високото качество на изпълнение и ергономичната дръжка.

За почитателите на двигателите на HONDA ще препоръчаме две косачки за трева на шведската компания - HUSQVARNA LC 356VP и HUSQVARNA LC 353 AWD. И двата модела са самоходни, със 163-кубикови двигатели, но вторият е малко по-мощен - 4.9 к.с. спрямо 4.2 к.с. Корпусите и ножовете им са изработени от качествена стомана. Като допълнителна опция може да бъдат снабдени с функция мулчиране.

По-евтината косачка за трева HUSQVARNA LC 356VP предлага работна ширина 56 см, 7-степенно регулиране на височината на косене, максимална скорост на движение 4.5 км/ч, ръчен стартер, датчик за нивото на запълване на коша и задно изхвърляне. Предвид теглото й - 37,5 кг, самоходната функция осигурява плавно и безпроблемно придвижване по тревата, без излишно натрупване на умора у оператора. Този модел на Хускварна привлича вниманието с големия си кош за трева с обем 75 литра. За сравнение при HUSQVARNA LC 353 AWD той е само 65 литра.

HUSQVARNA LC 353 AWD обаче също има своите достойнства. Тази бензинова косачка с тегло 40,7 кг се задвижва от мощен четиритактов двигател на HONDA - GCVX-170, и е снабдена с подсилен косящ апарат. Развива скорост до 4,8 км/ч и има 9 степени на регулиране на височината на косене. С едно минаване с нея ще подравните тревна растителност с ширина 53 см. Впечатляващата производителност на HUSQVARNA LC 353 AWD се дължи и на факта, че компанията се е постарала да осигури максимално комфортни условия за експлоатация. Специална технология отговаря за поддържането на постоянна скорост и справянето с хлъзгави терени, буйна растителност и др.

Подбрахме тези бензинови косачки за трева, тъй като те предлагат добро съотношение като качество и цена. Освен това имат модерна визия, ергономичен дизайн, висока производителност и внедрени нови технологии. С тях ще косите тревата на двора поне няколко сезона.

Защо да пазарувате в Kosachki.com? Защото при нас е изгодно! <<  Обратно към списъка с Полезни съвети