Акумулаторни косачки

ИЗБЕРЕТЕ

Защо да изберем акумулаторна косачка за трева? 


Акумулаторната косачка за трева е предпочитана пред кабелните и бензиновите поради няколко причини. Тя е удачен избор за всеки, който има площи за косене, отдалечени от източник на електрозахранване. С нея ще генерирате по-малко вредни емисии и работите по-тихо. 

Основни характеристики


Когато разглеждате различните модели акумулаторни косачки за трева в kosachki.com, обърнете внимание на няколко ключови характеристики: препоръчителна обработваема площ, двигател, тип батерия, напрежение на батерията, широчина и височина на косене, скорости, наличие/отсъствие на кош за събиране на окосената трева, дизайн, ергономия и др. 

Несамоходните акумулаторни косачки са по-леки и се предлагат на относително по-ниска цена, но ще се налага през цялото време да ги бутате и да правите почивки. Поради това са предпочитани за косене на неголеми дворни пространства. Предимство на самоходните косачки е, че са по-лесни за управление и с тях по-бързо ще косите. Разходът на енергия за задвижване на колелата обаче не е малък. Ако търсите самоходна акумулаторна косачка, нека да е с батерия с по-голям капацитет. Тя ще ви е по-полезна, когато теренът за косене е по-голям. 

В онлайн магазина ще откриете самоходни и несамоходни косачки на батерии. Някои от тях имат функция мулчиране. Имайте я предвид, тъй като с нейна помощ ще надробявате окосената трева. Така оформеният мулч може да бъда използван за наторяване на почвата. 

Предимства


Акумулаторните косачки са за предпочитане, когато искате да разполагате с машина, която е:
  • независима от ел. мрежа
  • лесна за използване
  • маневрена

Важно: Ако ще ви се налага да използвате косачката за трева по-продължително време в рамките на деня, препоръчваме ви да си купите резервна батерия. 

В сравнение с бензиновите косачки акумулаторният модел е предпочитан от много потребители, тъй като при него трябва да следите само нивото на заряда. Не се вълнувате излишно от подготовка на горивна смес. Освен това транспортирането и съхраняването му е по-лесно. Не е необходимо да изливате работните течности. Машината не разпространява специфична миризма и можете без притеснения да я съхранявате дори в помещение, в което често има хора. 
намерени са 87 показани на 4 страници, групирани по 25 на страница